Új tornaszobával bővül a helvéciai Napvirág Óvoda

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

A nyár elején a Napvirág Óvoda és Bölcsőde fejlesztését és a közösségi játszóterek bővítését tervezik Helvécián.

Az önkormányzat szeretné biztosítani az óvodáskorú gyermekek méltó környezetben, magas szinten történő ellátását azzal, hogy élhető környezetet biztosít a részükre, olvasható a baon.hu oldalán.

A legnagyobb intézmény, a Napvirág Óvoda és Bölcsőde több­lépcsős fejlesztését tervezik. Az intézménycsoporthoz tartozó, Szabó Sándor-lakótelepen lévő Kerekerdő Tagóvoda 2019-ben költözött egy teljesen új, korszerű épületbe, amelyet pályázati segítséggel valósítunk meg. Az elmúlt évben – szintén pályázati forrás jóvoltából – megtörtént az óvoda udvarának füvesítése, hozzá a locsolórendszer kiépítése.

mondta el Turupuliné dr. Polyák Katalin jegyző.

A jegyző asszony hozzátette: az önkormányzat a központi részen található Napvirág óvodánál is szeretné biztosítani ugyanazt a színvonalú feladatellátást, hogy az abba az épületbe járó gyermekek se szenvedjenek hátrányt. 2020-ban megnyert Magyar Falu Program pályázat segítségével idén nyáron valósul meg az épület bővítése egy tornaszobával. A kivitelezési szerződéseket már aláírták, munkálatok hamarosan elkezdődnek.

A településen további fejlesztési terveket is szeretnének megvalósítani a Magyar Falu Program pályázataival. Egyrészről az udvar füvesítésére és locsolórendszer telepítésére pályáznának, mellyel az intézmény környezete szebbé és komfortosabbá válik. Emellett a közlekedőfolyosó zárttá, illetve fűtötté tételét tervezik, mely által javulna az energiahatékonyság.

Amreinné Orbán Gabriella óvodavezető elmondta, nagyon örülnek a fejlesztéseknek. A tornaszobával régi álmuk válik valóra. A helvéciai gyerekek örömére a nagyközség játszóterei is bővülnek, szépülnek.

Egy támogatás keretében új játszótér épült a Jubileum utcánál, egy szép parkkal, valamint önerőből új játszóeszközöket vásároltak a Szabó Sándor telepi parkba, amelyeket várhatóan júniusban telepítenek ki. A Kerekerdő Tagóvodát is újabb játszótéri eszközökkel bővítik, a művelődési ház előtti parkba pedig egy újabb fitneszeszközt helyeznek ki, szintén júniusban.

Fotó: baon.hu / Sebestyén Hajnalka

További cikkeink

Jótékonysági licit Gyenes Anna gyógyulásáért

Ahogy már korábban beszámoltunk arról Gyenes Anna gyógyulásáért többen összefogtak a közelmúltban. Anna egy veleszületett szívbetegséggel él együtt és jelenleg szívtranszplantációra vár.

Egy lajosmizsei férfi horolókapával támadt apjára

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy lajosmizsei férfi ellen, aki 2020 áprilisában Lajosmizsén egy horolókapával,