Befejeződött az Szalkszentmártoni óvodák energetikai felújítása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

A TOP-os forrásból felhasználásával megvalósított kivitelezési munkálatok nem kis fejtörést okoztak az önkormányzatnak.

A beruházásnak köszönhetően a Posta utcai felőli óvoda fűtését a továbbiakban elektromos áram biztosítja. Az ehhez szükséges energiát a környezettudatosság és a takarékosság jegyében napelemek szolgáltatják. Sor került a nyílászárók cseréjére és szigetelést is kapott az épület.

A Mező utcai óvoda átalakulása még ettől is látványosabb. Új tetőszerkezetet, nyílászárókat, szigetelést, és kondenzációs gázkazánt tartalmazott az energetikai projekt.

Mindkét helyszín esetén részleges akadálymentesítés szerepelt az elvárások között, mely megvalósult.

Közben Magyarország Kormánya jóváhagyta az 5.853.281 Ft-os többletforrás támogatási igényt.  

Az uniós forrásnak, és az önkormányzat önrészének köszönhetően átadásra került a két felújított óvodaépület.

Az önkormányzat köszönetet mondott a Mester-Bau 2002. Kft. -nek, Szappanos Kálmán műszaki ellenőrnek, valamint a Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. munkatársainak, mert nélkülük ez a felújítás nem valósult volna meg. A projekt zárására valószínűleg a tanév kezdéséig sor fog kerülni.

A továbbiakban is figyelemmel kísérik a pályázati kiírásokat, és amint lesz lehetőségük, további óvodai fejlesztéseket szeretnének megvalósítani.  Fedett kerékpártároló, kerti játékok, kerítésfelújítás szerepel a tervek között.

További cikkeink

Jótékonysági licit Gyenes Anna gyógyulásáért

Ahogy már korábban beszámoltunk arról Gyenes Anna gyógyulásáért többen összefogtak a közelmúltban. Anna egy veleszületett szívbetegséggel él együtt és jelenleg szívtranszplantációra vár.

Egy lajosmizsei férfi horolókapával támadt apjára

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy lajosmizsei férfi ellen, aki 2020 áprilisában Lajosmizsén egy horolókapával,