Bács-Kiskun megye meséi élménybusszal elevenedtek meg

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Egy élménybuszon keresztül elevenedtek meg Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat gondozásában megjelent Meseföld című mesekönyv történetei és szereplői, számolt be a baon.hu. A kedden beguruló mesebusz Kecskemét megyeháza elé parkolt le, ahol a gyermekek közelről megismerhették megyénk történeteit.

Fotó: Bús Csaba / baon.hu

A nem rég megjelent mesekötet húsz legendás mesét gyűjt össze a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat gondozásában, melyet megyénk valamennyi oktatási intézményébe eljuttattak. A könyv megalkotásában részt vett több száz helyi szakember és lakos, mely által megtalálták a szájról szájra terjedő helyi történetek őrzőit és összegyűjtsék az elbeszéléseket.

A gyermekek a valóságban is megtapasztalhatták meseföld meséit. Az Élménybuszt a könyv történeteinek és grafikai elemeinek felhasználásával alakították ki, ahol a gyermekek olvashatják a történeteket, valamint színező, kvízjáték, puzzle, memóriakártya és társasjáték segít megeleveníteni a történeteket.

Fotó: Bús Csaba / baon.hu

Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke elmondta: az a céljuk a kiadvánnyal és a történeteket megelevenítő Élménybusszal, hogy a gyermekek a településekhez köthető történeteken keresztül még jobban kapcsolódjanak a szülőföldjükhöz.

Hajagos Csaba történész, a kötet szakértője hozzátette, hogy a könyvben a megye csaknem minden járása képviselteti magát meséivel. E történetek azért is fontosak, mert identitásképzők: szimbólumait magunkon viseljük, bennünk élnek és segítenek eligazodni a mindennapokban – mondta.

A szervezők emellett a fontosnak tartják a megye értékeinek megismertetését, ezért a helyi termelők különlegességeit és bemutatták a szülőknek a gyermekeknek. A busz útja azonban nem ért véget, a családok a nyár folyamán 25 településen találkozhatnak az élménybusszal.

További cikkeink

Milák Kristóf olimpiai bajnok 200 méter pillangón

A világbajnok és világcsúcstartó Milák Kristóf olimpiai csúccsal nyert aranyérmet 200 méter pillangón a tokiói olimpia úszóversenyének szerdai napján. A szám másik magyar indulója,