Oktató videókkal segíti az Államkincstár az otthonfelújítási kérelmek benyújtását

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

A Magyar Államkincstár a gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatását igénylő kérelmek kitöltését segítő videókat tett közzé honlapján. A kisfilmek a kérelem benyújtásának folyamatán vezetik végig a felhasználókat és támogatják az elektronikusan beadandó nyomtatványok helyes kitöltését. A kormány a gazdasági újraindítási akcióterv részeként indított el az otthonfelújítási támogatást.

A videók részletesen bemutatják az ügyfélkapuba történő bejelentkezést, a kérelmezők adatainak megadását, a mellékletek kitöltését, dokumentumok feltöltését, becsatolását és hitelesítését, valamint az elküldés ellenőrzését.
A támogatási kérelmet 2021. július 26-ig 22.133 család nyújtotta be a Kincstár felé, a folyósított támogatások összege több mint 18 milliárd forint. A januárban elindított program már 10.878 családnak biztosította az állami támogatást otthonuk felújításához, korszerűsítéséhez.
Az otthonfelújítási kérelmek kitöltését segítő videók a Magyar Államkincstár weboldalán érhetők el. 

A kitöltést segítő tájékoztató videók:
Bejelentkezés, adatmegadás
Mellékletek kitöltése
Dokumentumok feltöltése, csatolása, hitelesítése
Elküldés ellenőrzése
Hiánypótlás

Kiadó: Magyar Államkincstár

További cikkeink

Jótékonysági licit Gyenes Anna gyógyulásáért

Ahogy már korábban beszámoltunk arról Gyenes Anna gyógyulásáért többen összefogtak a közelmúltban. Anna egy veleszületett szívbetegséggel él együtt és jelenleg szívtranszplantációra vár.

Egy lajosmizsei férfi horolókapával támadt apjára

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy lajosmizsei férfi ellen, aki 2020 áprilisában Lajosmizsén egy horolókapával,