Műfüves focipályát adtak át a hetényegyházi Pajtás utcai óvodában

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Hetényegyházán a Pajtás utcai óvoda újabb elemmel bővült. Ma (kedd) délelőtt a gyermekek nagy örömére műfüves focipályát adtak át a hetényi óvodásoknak.

jobbról: Engert Jakabné Kecskemét alpolgármestere, dr. Salacz László országgyűlési képviselő, Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét polgármestere, dr. Papp Zoltán önkormányzati képviselő

A focipályát az óvodai tanévnyitó keretében adták át, mely a Magyar Labdarúgó Szövetség Országos Pályaépítő Programjának keretében valósult meg. Az eseményen jelen volt Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét polgármestere, Engert Jakabné Kecskemét alpolgármestere, dr. Salacz László országgyűlési képviselő, dr. Papp Zoltán önkormányzati képviselő, valamint az Magyar Labdarúgó Szövetség képviseletében Losonczy László, az MLSZ Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának igazgatója.

A műfüves focipálya létrehozásában az önkormányzat és az óvoda részéről sokan részt vettek, akik a mai megnyitón virágot és ajándékot vehettek át Dakó Csillától, az óvoda vezetőjétől.

Magyar Labdarúgó Szövetség képviseletében Losonczy László mond beszédet

– Ez a nap a gyerekekről szól, hiszen a jövő előttünk van, és a jövőnek biztosítani kell mozgásteret, és az a lényeg, hogy ezek a gyermekek egészségesek legyenek, és a nyomunkba léphessenek

– mondta el Losonczy László
dr. Salacz László országgyűlési képviselő

A 2021-22-es óvodai nevelési évet dr. Salacz László a térség országgyűlési képviselője nyitotta meg, aki beszédében kiemelte, a mögöttünk álló másfél év embert próbáló volt, próbára tette mindannyiunk állóképességét, de a lehetőségekhez képest mindannyian helytálltunk. Az óvodákban ez a munka még nehezebb volt, hiszen gyerekekkel kellett megértetni az adott helyzetet, szabályokat.

– Önök mindannyian azon dolgoznak, hogy óvodáink többek legyenek, mint egy átlagos intézmény. Ezek a mesebeli házikók a gyermekeket hivatottak kiszolgálni. Önök, tisztelt óvodai dolgozók, amikor reggelente ránéznek az érkező gyermekek arcára, várakozással teli mosolyokat, boldogságtól csillogó gyermekarcokat látnak. Óvodáinkban minden feltétel adott ahhoz, hogy megvalósuljon az egyéni szükségletekre is épülő személyes fejlesztés, a családias hangulat. Azt kívánom a gyermekeknek, a pedagógusoknak és a szülőknek is, hogy találják meg ezekben az óvodákban a Hakuna Matata-t, legyen az óvoda mindenki számára a béke szigete 

– mondta el beszédében dr. Salacz László

Az óvodások mini műsora után Szemereyné Pataki Klaudia polgármester egy kedves meglepetést adott át a gyermekeknek. Egy léggömbben utazó Kecskét, mely egyrészt a várost, másrészt a szabadságot, a szárnyalást, a kalandok ígéretét, és a mesék varázsát hivatott szimbolizálni.

Szemereyné Pataki Klaudia adja át a kedves ajándékot az óvodások számára

– A mezővárosból egyre nagyobb, nemzetközi hírű várossá váltunk az elmúlt években, melynek nagyon sok szegmensére oda kell figyelni. A kultúrára és a sportra egyaránt. A gazdaság fejlődése hozza magával ezeket a többletlehetőségeket. Örülök neki, hogy az egyetem is ebben a lendületben fejlődik, ugyanígy a képzőművészeti helyeink, a Szimfonikus Zenekarunk is. Mindenütt egy szintet lépünk, folyamatosan. Örülök neki, hogy az óvodai nevelésben a mozgáskultúrát is profi szintre tudtuk profi szakemberekkel megszervezni és megoldani – mondta Szemereyné Pataki Klaudia. Kiemelte, fontos, hogy a mozgás szeretetére megtanítsuk a fiatalokat, egy ilyen gyönyörű, vonzó kis létesítménnyel pedig kedvet kapnak arra, hogy sportoljanak.

– És miért a foci? Ez a legnépszerűbb sport, ezt szeretik a legjobban. A picik rögtön rúgják a labdát, szerintem már így születnek – indokolta a polgármester, miért focipálya került az oviba.

A megnyitó végén a gyermekek nagy örömmel vették igénybe az új focipályát.

További cikkeink

Jótékonysági licit Gyenes Anna gyógyulásáért

Ahogy már korábban beszámoltunk arról Gyenes Anna gyógyulásáért többen összefogtak a közelmúltban. Anna egy veleszületett szívbetegséggel él együtt és jelenleg szívtranszplantációra vár.

Egy lajosmizsei férfi horolókapával támadt apjára

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy lajosmizsei férfi ellen, aki 2020 áprilisában Lajosmizsén egy horolókapával,