Őzbak Trófeaszemle és 25. Jubileumi születésnap Tasson

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Őzbak Trófeaszemle és 25. Jubileumi születésnapot tartottak, a Darányi Ignác Vadásztársaságnál még augusztus végén a Tassi faluházban.

A nyár végi rendezvény az „Egy a Természettel” Vadászati Világkiállítás társrendezvénye is volt egyben. Kiállításra kerültek az idei évben terítékre került őzbakok trófeái, valamint a 2018-as évben Tasson terítékre került „Bács-Kiskun megyei rekordbak” nyakpreparátummal kikészített trófeája is. A megnyitó alkalmával a Pipacs Vadászkürt Együttes vadászkürt szignálokkal üdvözölte a megjelent vendégeket, majd Tass polgármestere, Németh Gábor köszöntötte a vendégeket.

A Vadásztársaság 25 éves múltjáról és történetéről Nagy Sándor Zoltán Vt. elnök előadásában hallhattunk érdekességeket. A vadásztársaság 1996 augusztus 14.-én alakult meg, akkor még Tass Községi Bérkilövő Vadásztársaság névvel, 21 alapító taggal. 2000. október 15.-én névadó ünnepség keretében vette fel a Vadásztársaság a volt Földművelésügyi Miniszter, Darányi Ignác nevét, aki a tassi református temető Darányi sírkertjében nyugszik. Az eltelt 25 évben stabil, jól működő társasággá kovácsolódott össze a tagság, jelenleg 32 taggal rendelkezik. A fő vadfaj a területen az őz, állományára méltán lehet büszke a társaság. 2018 május 06.-án itt került terítékre a megye legnagyobb bakja, mely azóta is őrzi vezető helyét.

Az ünnepség keretein belül azon vadásztársak részére, akik sokat tettek a közösségért, Hubertusz kereszt kitüntetéséket adott át Dr. Szigethy Béla, a Bács-Kiskun megyei Vadászkamara Sportvadász alelnöke. A jó hangulatú ebéd után a 2021-es trófeaszemle zárta a rendezvényt, minden kiállított trófeáról érdekes beszámolót hallhattunk a vadász és kísérője elmondásából.

További cikkeink

Jótékonysági licit Gyenes Anna gyógyulásáért

Ahogy már korábban beszámoltunk arról Gyenes Anna gyógyulásáért többen összefogtak a közelmúltban. Anna egy veleszületett szívbetegséggel él együtt és jelenleg szívtranszplantációra vár.

Egy lajosmizsei férfi horolókapával támadt apjára

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy lajosmizsei férfi ellen, aki 2020 áprilisában Lajosmizsén egy horolókapával,