Kosárlabdában is egyre jobb eredmények születnek a Tisza partján

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

A kézilabda után ezúttal a Tiszakécske VSE kosárlabda szakosztályának legutóbbi idényét vettük górcső alá, mind a felnőtt csapat, mind az utánpótlás gárdák tekintetében.

Kosárpalánta bajnokságban két csapat is indul. Kécskei Kisvidrák I. és Kécskei Kisvidrák II. Ez a bajnokság versenyzési lehetőség a legfiatalabb korosztályú (első osztályosok és második osztályosok) csapatok számára. A Móricz Zsigmond Általános Iskolában Katona András edző, a Református Általános Iskolában Bohács Alexandra edző oktatja a gyerekeket.

Kenguru (U11) korosztályban az országos bajnokságban a Kécskei Vidrák indultak. Itt még lehetőség van arra, hogy vegyes (fiú és leány) csapatként nevezzenek. Minden hónapban játszottak a gyerekek legalább két meccset, ahol a játékosok szépen helytálltak. Edzőjük Budai Ágnes, a szakosztály vezetője.

A Gyermek (U12) csapat szintén Kécskei Vidrák néven küzdött az országos bajnokságban. A tiszakécskei játékosok mellett a csapatot 2 kocséri fiatal is erősíti.  Egy olyan jó leány csapat alakult itt ki, amelyet jövőre indítunk az országos serdülő bajnokságban is. Edzőjük Fehér Ádám, a férfi felnőtt NB II-es kosárlabda csapatunk egyik legsikeresebb játékosa.

Az U14-es fiatalok a szezon folyamán kitartóan edzettek, komolyan vették edzőjük Kolozsi Hunor instrukcióit és szépen fejlődtek, hogy aztán a következő szezonban még jobb formájukat mutathassák meg nekünk. Energikusak és elszántak, amilyennek a kosárlabda sportágban lenni kell.

A Felnőtt férfi csapat idén szerepelt először az NB II bajnokságban, ahol a sok izgalmas és szoros meccs után a középmezőnyben, a 8. helyen végeztek. Köszönet érte minden játékosnak, akik a munka mellett, amatőrként hozták ezt a szép eredményt.

Szöveg: Sánta László

Fotók: Sipos Bence

Forrás: kecskeikronika.hu

További cikkeink

Tűz van Lajosmizse közelében

Tűz ütött ki Lajosmizse külterületén, egy épület leégett, és körbálák is kigyulladtak. Tűz ütött ki Lajosmizse külterületén, a Pelyvató dűlő közelében. Leégett