Megkezdődött a jubileumi, 25-dik Ágota-tábor

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Immár új helyszínen, a Tass községhez tartozó Ágotafalván nyitotta meg kapuit a gyermektábor.

Széleskörű összefogással, szinte a semmiből, a volt államipusztai börtön kihelyezett egységeként működő létesítmény romjaiból alakították ki.

Kothenz János, az Ágota Alapítvány alapítója megálmodta ezt a helyet, és kitartó szívós munkával elérte, hogy virágzó gyerekparadicsom legyen az egykor sivár pusztából.

A nyitórendezvény is tükrözte, hogy milyen átfogó társadalmi érdeklődést és támogatást váltott ki a tábor léte.

Novák Katalin köztársasági elnök asszony Langerné Victor Katalin elnöki tanácsadón keresztül tolmácsolta köszönetét és üdvözletét. Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök mondta el ünnepi gondolatait, és imádkozott együtt a megjelentekkel. Fülöp Attila a BM gondoskodásért felelős államtitkára, Dr. Kozma Ákos az alapvető jogok biztosa, Dr. Salacz László országgyűlési képviselő és Nagy-Vargha Zsófia, a Kulturális és Innovációs Minisztérium fiatalokért felelős helyettes-államtitkára is beszédet mondtak. Az Ágota-tábor lakóinak sok sikert az élethez, és a dolgozóknak további jó munkát kívántak az esemény szónokai.

Az Ágota-tábor lakói fergeteges műsort adtak, amit két a hangulatért felelős közreműködő színesített.

Tudni kell az Ágota-tábor segítőiről, hogy körülbelül fele részben szintén állami gondozott gyermekek voltak, akik sokat köszönhettek az Ágota Alapítványnak, és így próbálják viszonozni azt a sok tanítást és szeretetet, amit az alapítvány munkatársaitól kaptak.

A megnyitó záróprogramjaként a gondozók és a táborozó gyerekek mérték össze tudásukat a focipályán.

További cikkeink

Tűz van Lajosmizse közelében

Tűz ütött ki Lajosmizse külterületén, egy épület leégett, és körbálák is kigyulladtak. Tűz ütött ki Lajosmizse külterületén, a Pelyvató dűlő közelében. Leégett