Négy KTE játékos az M4 újonc válogatottjában

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

A m4sport.hu készített összeállítást a hét folyamán az OTP Bank Liga legígéretesebb újoncairól. Az álomtizenegybe összesen négy kecskeméti játékos szerzett helyet.

A válogatás során azokat a játékosokat vették figyelembe, akik az első fordulóban mutatkoztak be az élvonalban, és a szezon során meghatározó játékosok lehetnek a bajnokságban. A Kecskeméti TE csapatából Varga Bence, Szalai Gábor, Katona Bálint és Tóth Barna került be az álomcsapatba.

A KTE játékosai kapcsán az alábbiakat írták, a teljes összeállítás ITT olvasható.

Varga Bence 

Tíz meccsen ült már korábban NB I-es kispadon, de – Szappanos vagy Markek útját járva – végül 26 évesen, a Vasas elleni szezonnyitón jött el élvonalbeli debütálása. Varga a pályafutása jelentős részét az MTK-ban töltötte (a Honvéd elleni kupaelődöntőben is csak tizenegyesből tudták mattolni két éve), de többször is kölcsönadták a kék-fehérek – legutóbb Kecskemétre, ahol pályafutása során másodszor is feljutáshoz segítette adott csapatát, kimondottan erős teljesítménnyel. Varga szerepe komoly stabilitást adott a KTE-nek, hogy mást ne mondjunk, a Szeged elleni, feljutásért vívott rangadón tizenegyest fogott. Anyaegyesülete nagyon rendes volt vele, hiszen a kölcsönszerződés lejártával ismét visszaadta a lila-fehéreknek, hogy a legjobbak között is bizonyíthasson, a többi már rajta áll!

Szalai Gábor 

Az ő története is mesébe illő, hiszen kétévnyi angliai kitérőt leszámítva végig Kecskeméten futballozott, el is jutott a csapattal a harmadosztályból a legjobbak közé. Annak ellenére, hogy védőként számítanak rá, kimondottan gólerős a másik kapu előtt is, az NB II-es feljutáshoz tízet tett hozzá, ezzel az egész mezőny legeredményesebb hátvédje lett. 22 éves korára lett élvonalbeli futballista, örömteli, hogy ilyen sikerhez segítette (és segítheti továbbra is) szülővárosát. Az erős fejjátéka mellett helyezkedését a harmincpluszos bekkek is megirigyelhetik.

Katona Bálint 

Ha volt pozitív dolog a Vasas és a Kecskemét nyitómeccsében, az mindenképp Katona Bálint játéka volt, jóval rutinosabb ellenfelekkel szemben is bátran vállalkozott, cselezett, akár lőtt is. A 19 éves középpályás “iyinbori” úton jutott el a Ferencvárostól a lila-fehérekhez – tavaly feljutáshoz segítette a KTE-t, most az NB I-ben is bizonyíthat. A Fradi színeiben még a két évvel ezelőtti Magyar Kupa-sorozatban a Bicske és a Ráckeve ellen mutatkozhatott be két meccs erejéig (gólt is szerzett), de ha így folytatja, ennél nevesebb ellenfelek hálójába is beköszönhet. Persze, nem ez az elsődleges feladata, intelligens játékából profitálhat legtöbbet csapata.

Tóth Barna

A Monor színeiben, négy évvel ezelőtt tűnt fel az NB II-ben Tóth Barna, majd játszott a Haladás, az Ajka színeiben is, mielőtt megérkezett Kecskemétre. A tavalyi diadalmenetben kiválóan kiegészítette a szárnyaló Lukács Dánielt, statikusabb támadóként tízet hintett az ellenfeleknek. S volt közte egy-két egészen mutatós darab is, a feljutásra lényegében pontot tevő Haladás elleni “strandfocis” megmozdulása a KTE szezonjának egészen jó példája volt. A lila-fehérek nyáron szerződéshosszabbítással jelezték: a legjobbak között is számítanak az erős csatárra.

További cikkeink

Barátságnak indult, rablás lett belőle

Pár óra alatt beazonosították a 36 éves rablót, majd elfogatóparancs alapján tegnap a nyomára bukkantak és őrizetbe vettek a kecskeméti rendőrök. A

Megoldódott a Kada Elek utcai pollerek rejtélye

A Vacsiköz-Kecskemét Facebook csoportba került ki egy poszt azokról az oszlopokról, amelyek a napokban jelentek meg a felújított Kada Elek utca útburkolatának