Marques Townes nagy ambíciókkal érkezik Kecskemétre

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét szakmai stábja a dominikai-amerikai Marques Townes személyeben találta meg a csapat számára fontos láncszemet. A 26 éves kosárlabdázó magasan jegyzett ligákban is szerepelt már Európában.

A New Jerseyben született, 193 cm magas kosárlabdázó a középiskolai éveiben is számos elismert besöpört, a St. Joseph High Schoolban pedig az NBA-sztár Karl-Anthony Towns-szal is egy csapatban játszott. 1863 ponttal gazdagította az iskolai csapatot, amely a második legjobb eredmény az intézmény történetében (az első Jay Williams, aki a Chicago Bulls játékosa volt).

Az egyetemi évek alatt is kiváló teljesítményt nyújtott, a Loyola Ramblers gárdáját egy extra triplával „dobta be” a Final Fourba. Játékával országos figyelmet keltett, és szerepelt a New York Postban és a Chicago Tribune-ben is. 2019-ben az év játékosának választották.

Profi pályafutását Európában kezdte meg: 2019-ben a spanyol élvonalbeli Murcia csapott le rá. Két szezon után Észtországba igazolt, Tallinban kosárlabdázott a Kalev/Cramo együttesében, majd egy évet a litván élvonalban (Pasvalys) játszott, ahol 11,4-es pontátlaggal büszkélkedhetett. Az előző idényt a francia másodosztályú Tours gárdájában töltötte, ahol 12 egységet jegyzett átlagban, és még meccsenként 3 gólpasszt is kiosztott.

Dominika válogatottjában is szerepelt már. A címeres mezt a 2018-as közép-amerikai és karibi játékokon ölthette magára.Marques Townes már nagyon várja az augusztus 15-én kezdődő felkészülést:

–    Forray Gábor vezetőedzővel sokat beszélgettünk, és úgy gondolom, hogy a KTE egy olyan csapat, amely kiváló választás a számomra – mesélte a 26 éves kosaras. – Tudom, hogy tavaly nagyon eredményes szezont futott a csapat, bízom benne, hogy idén is hasonló célokért küzdhetünk majd. A magyar ligáról már sokat hallottam, több barátom is játszott már itt, és tudom, hogy évről-évre erősödik a liga, magasan képzett játékosok fordulnak meg a csapatokban. Izgatottan várom, hogy találkozzak a csapattársakkal, és hogy belevágjunk a munkába! – nyilatkozta Marques Townes.

A dominikai-amerikai játékos továbbá elárulta magáról, hogy nagyon vallásos, szereti a különböző országok ortodox kolostorait személyesen felkeresni. Mindemellett az egészséges táplálkozás, és a cipők gyűjtése található a hobbijai között.

Forray Gábor vezetőedzőnk is várja már a közös munkát a jó ajánlólevéllel érkező játékossal.

–    Townes egy kiváló adottságú kosárlabdázó, aki nagy segítségünkre lesz a következő szezonban – kezdte a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét trénere. – Fizikális játékos, és a labdával is jól bánik, egyes és kettes poszton is bevethető, úgyhogy minden tekintetben illeszkedik az elvárásainkhoz. Fontos volt, hogy csapatjátékos legyen, és az előzetes információk alapján az jött vissza róla, hogy emberileg is kitűnő karakter. Augusztus 15-én, az első közös tréningen már ő is ott lesz, várom már az első személyes találkozást, és a közös munkát – zárta gondolatait Forray Gábor vezetőedző.

Szerző: Komáromy András

További cikkeink

Csepregi Gábor előadása a kecskeméti MCC-ben

Csepregi Gábor, az MCC Vezetőképző Akadémia tanácsadója tart előadást 2023. október 4-én, szerdán 17 órakor az MCC kecskeméti képzési központjának rendezvénytermében „Merj

Kecskeméti fiatalok a legjobbak között

A Bányai Júlia Gimnázium csapata ezüstérmet szerzett a világ legnagyobb kutatási és robotika versenyén Dániában. Igazán büszkék lehetünk, ugyanis a kecskeméti fiatalok