Földutak újulnak meg Lajosmizsén

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Közel 15 kilométernyi földút újult meg Lajosmizse külterületén a napokban – adta hírül Fekete Zsolt alpolgármester, írja a baon.hu.

A jelentős mennyiségű csapaték számos földutat tett tönkre Lajosmizsén. Van, ahol már megvalósult a felújítás, de a rengeteg eső miatt pár nap elteltével az utak állapota rosszabb lett, így a felázott, saras földutak javítását abba kellett hagyni. Az újév időjárása lehetővé tette, hogy újból elindulhasson a földutak karbantartása. 

Már az év első napjaiban elkezdték a gödrös utak egyengetését. Az utakat talajgyalulták, kombinátorozták, majd hengerrel tömörítették. A munkákban a gazdák is segítettek saját gépeikkel. Bevetették Lajosmizse új tömörítő hengerét is, amit egy önjáró hengerből alakítottak át tavaly ősszel. 

Fotó: Illusztráció / Envato Elements

További cikkeink

Kecskemét nyerte el az Év Zöld innovációja-díjat

Az Év zöld innovációja-díjat nyerte el Kecskemét önkormányzata a Virágos Magyarország idei versenyén. Az ország legjelentősebb környezetszépítő versenyének 30., jubileumi díjátadóját a

Ők lettek idén Prima díjasok

A tudomány, a színház és a sport kategóriák vitték haza a Primát. Idén 18. alkalommal adták át a vármegyei Prima elismeréseket és