Elhunyt Kovács Géza baptista lelkipásztor

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Életének 98. évében, 2023. január 23-án elhunyt Kovács Géza baptista lelkipásztor, evangélista, bibliatanító, teológiai tanár, író, történész, újságíró. 1997 és 2006 között a Kecskeméti Baptista Gyülekezet élén állt. Szolgálatának kilenc éve alatt a gyülekezet taglétszáma több mint a duplájára nőtt, a közösség új imaházat épített. Munkássága a megtértek növekedését és a lélekmentést szolgálta.

Kovács Géza 1925. február 14-én hívő szülők nyolcadik gyermekeként Békésen született. Középiskolás korában, 17 évesen hallotta meg Isten hívását, amelynek nyomán elfogadta élete urának Jézus Krisztust, mint személyes megváltóját. 1944-ben, 19 éves korában lett világos számára, hogy Isten szolgálatba hívja. Ekkoriban olvasta a prédikátorok fejedelmeként számon tartott nagy igehirdető, Spurgeon és az ima és a hit egyik legnagyobb alakja, az első magyarországi árvaház megalapítója, Müller György életrajzát, akik egész életére eszményképei lettek. Párhuzamosan folytatott főiskolai és egyetemi tanulmányokat. A Baptista Teológián lelkészi, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen történelem–magyar szakos tanári oklevelet szerzett. 1946. augusztus 14-én megnősült, így lelkészi szolgálatát 1948-ban Újpesten már házas emberként kezdte.

1957-től a Baptista Teológián tanított, majd a közösség Elnöki Tanácsának és Kistanácsának jegyzőjeként, az Országos Ifjúsági Bizottság és a Történelmi Bizottság egyik vezetőjeként a baptisták országos missziójában is tevékeny részt vállalt. Legfőbb küldetésének az evangelizálást és az evangelizációk szervezését tartotta. Később Ócsán, majd Budafokon, azután Debrecenben szolgált, emellett missziói főiskolát szervezett, indított el.

1996 novemberében a Kecskeméti Baptista Gyülekezet hívta meg pásztorának. Itteni szolgálatának kezdetén a közösség önállósult az orgoványi anyagyülekezettől. Mérföldkő volt ez életükben, mert a majd 110 ezres városban égető szükség volt a teljes idejű lelkipásztorra. Szolgálatának kilenc éve alatt a gyülekezet evangéliumi missziója szép növekedést eredményezett lélekben és létszámban is. Új imaházat is kellett építeniük. 79 évesen utódot keresett magának Kecskeméten, és ezt követően már csak szükséghelyzetetekben vállalt gyülekezeteket.

Közösségi oldalán elhunytának hírét szerettei e szavak kíséretében tették közzé: „Ma kora délután, Kovács Géza bácsi 98. életévében megérkezett oda, ahova oly rég óta vágyott! Ujjong a menny! Hazaért a vándor! Soli Deo Gloria!” 

Forrás: hiros.hu

További cikkeink

Egy nap alatt három eltiltott sofőr a megyében

Több éves szabadságvesztéssel is járhat, ha valaki úgy ül volán mögé, hogy eltiltották a járművezetéstől – olvasható a Rendőrség oldalán. Tegnap mégis