A magyar kultúra napja alkalmából zenés irodalmi estet tartottak Tiszakécskén

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Tiszakécskén az Arany János Művelődési Központban január 26-án tartottak zenés-irodalmi előadást a magyar kultúra napja alkalmából.

Ingyenesen vehettek részt a helyi diákok azon az előadáson, amelyet csütörtökön kora délután mutattak be a művelődési központ emeleti nagytermében.

A darab Petőfi Sándor költészetére épült Fabók Mariann, valamint Keresztes-Nagy Árpád előadásában és nagy sikert aratott a főként általános iskolásokból álló közönség soraiban.

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le egy nagyobb kéziratcsomag részeként és jelölte meg dátummal Csekén a Himnusz kéziratát.

Az évfordulóval kapcsolatos megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket.

Szöveg: Sánta László

Fotók: Sipos Bence

Forrás: kecskeikronika.hu

További cikkeink

Egy nap alatt három eltiltott sofőr a megyében

Több éves szabadságvesztéssel is járhat, ha valaki úgy ül volán mögé, hogy eltiltották a járművezetéstől – olvasható a Rendőrség oldalán. Tegnap mégis