Virágültetéssel és kismotoros felvonulással ünnepelték Kecskeméten az anyák napját

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

– Ez az egyik legszebb és legmeghittebb jeles ünnepünk – fogalmazott Engert Jakabné alpolgármester vasárnap délelőtt a IX. Születésünnepen és anyák napi virágültetésen. A Főtéren megrendezett eseményen több száz család vett részt, akik a Református Gimnázium elől vonultak a Városházához. A legkisebbek kismotorral és biciklikkel teljesítették a távot, majd ültették el a saját nevükkel ellátott virágokat a város karácsonyfája köré.

Kismotorokkal és biciklikkel vonultak fel a kisgyermekek szüleikkel, nagyszüleikkel vasárnap délelőtt Kecskemét szívében. A Református Gimnázium elől indult a menet, amely egészen a Városházáig tartott. A családok körbeállták a nullkilométerkövet és énekeltek egyet közösen.

A felvonulást követte a virágültetés. A város karácsonyfája köré sárga, lila és ezüst színű növényeket helyeztek el a gyermekek és családtagjaik. A virágokhoz pedig kihelyeztek egy szívecskét is annak a nevével, aki elültette azt.

A kismotoros felvonulás és a virágültetés a Születésünnep nyitó rendezvénye volt.

A Születésünnep holnap veszi kezdetét Kecskeméten: az édesanyákat és várandós kismamákat rendkívül gazdag és színes program-kavalkád várja. Tájékozódni a Születésünnep honlapján és Facebook-oldalán lehet.

Forrás: https://hiros.hu/kismotoros-felvonulassal-es-viragultetessel-unnepeltek-az-anyak-napjat-kecskemeten/

Fotó: Bogdándi Ferenc

További cikkeink

Csepregi Gábor előadása a kecskeméti MCC-ben

Csepregi Gábor, az MCC Vezetőképző Akadémia tanácsadója tart előadást 2023. október 4-én, szerdán 17 órakor az MCC kecskeméti képzési központjának rendezvénytermében „Merj

Kecskeméti fiatalok a legjobbak között

A Bányai Júlia Gimnázium csapata ezüstérmet szerzett a világ legnagyobb kutatási és robotika versenyén Dániában. Igazán büszkék lehetünk, ugyanis a kecskeméti fiatalok