Különleges produkció, elsőként Kecskeméten

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Április 13-án mutatták be a budapesti Nemzeti Színházban a Hobo: Az utcazenész című előadást. A 10. Színházi Olimpia keretein belül a legenda előadja a produkció “utcai” változatát, elsőként Kecskeméten, május 14-én.

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház idén nagy örömmel csatlakozott a 10. Színházi Olimpiához, amelyet most először rendeznek meg Magyarországon.

A teátrum két előadást is befogad a rendezvény keretein belül: az Újvidéki Színház Anna Karenina című produkciója még hátravan, az április 25-én bemutatott Koponyánk, körülbelül című előadás (Isteni Színjáték Társulat) pedig nagy sikert aratott mellett. Mindezek mellett, kísérő programként a  kecskeméti közönségnek lehetősége lesz májusban megtekinteni  a Vidnyánszky Attila rendezésében elkészült Hobo: Az utcazenész című előadás “utcai” változatát is, amely előreláthatólag körbejárja majd a rendezvényhez csatlakozó színházakat, de elsőként Kecskeméten lesz látható!

A rendhagyó előadást a Kecskeméti Nemzeti Színház főbejárata előtt mutatják be május 14-én 16 órakor.

A produkció ihletője egy olyan gondolat, amely szerint Hobo úgy járja be Budapestet anélkül, hogy pontos helyszínt és időpontot hirdetne meg, szimplán csak zenélni kezd. Elképzelését megosztotta Vidnyánszky Attilával, akinek annyira megtetszett az ötlet, hogy színpadi produkcióként készítette el.

Az előadás során Hobo az utcazenész sorsát hivatott bemutatni, akinek semmi más megnyugvás nem maradt az életben, csupán saját zenéje. Hobo az ő saját történetét fogja elmesélni. 

A produkció a 10. Színházi Olimpia keretein belül ingyenesen megtekinthető. 

(kecskemetinemzeti.hu)

További cikkeink

Csepregi Gábor előadása a kecskeméti MCC-ben

Csepregi Gábor, az MCC Vezetőképző Akadémia tanácsadója tart előadást 2023. október 4-én, szerdán 17 órakor az MCC kecskeméti képzési központjának rendezvénytermében „Merj

Kecskeméti fiatalok a legjobbak között

A Bányai Júlia Gimnázium csapata ezüstérmet szerzett a világ legnagyobb kutatási és robotika versenyén Dániában. Igazán büszkék lehetünk, ugyanis a kecskeméti fiatalok