Kecskeméten jótékonysági kiállítás nyílik Az életöröm mindannyiunké címmel

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Harsányi Zsuzsanna festőművész alkotásaiból Az életöröm mindannyiunké címmel nyílik jótékonysági kiállítás a sérüléssel élőkért, kedden 17.00 órakor a kecskeméti Katona József Könyvtárban.

A Kecskeméti Szent László Lions Club szervezésében létrejött tárlat egy segélykiáltás, mellyel a művésznő szeretné felhívni a figyelmet az értelmi sérüléssel élő embertársainkra. 

A festmények bepillantást engednek hétköznapjaikba, hisz ők ugyan olyanok, mint bárki más, ugyanúgy éreznek, örülnek, szomorúak, élvezik az életet, a társaságot. Ugyanúgy szeretnek beszélgetni, játszani, szórakozni, táncolni, de ugyanúgy komolyan veszik a rájuk bízott feladatokat is. Nyitottak, segítő készek, őszinték, nagyon tudnak szeretni és nagyon szerethetőek.

A különleges megnyitón lélekemelő élménnyel gazdagodhatnak a résztvevők, hisz a portrék modelljei adnak kulturális műsort.

A kiállítást két segélyszervezet hozta létre azzal a céllal, hogy az országban, egy vándortárlat formájában minél több emberhez eljusson az üzenete. Ezért szívesen veszik a megkereséseket is, ha valaki szeretné saját településén bemutatni a kiállítás anyagát. Kecskemétre Budapestről a Klebelsberg Kastélyból érkezett a tárlat. A kiállítás célja tehát az elfogadás és a társadalmi kohézió fontosságának erősítése.

A Kecskeméti Szent László Lions Club és a Szent Vitus Alapítvány évtizedek óta azon dolgozik, hogy a sérüléssel élőkön segítsen. Összefogásuk eredménye e vándortárlat. A tárlaton kiállított alkotások a www.szentvitus.hu oldalon egy árverésen névlegesen örökbe fogadhatók, a befolyt összeggel, a két civil szervezet karitatív munkáját támogatják. Az Örökbefogadók neve, ha szeretnék, feltűntetésre kerül a vándortárlat folyamán az alkotások alatt, a támogatások összegét (mely leírható a vállalkozások adóalapjából) a Szent László Lions Club ingyenes szemszűrésekre, hátrányos helyzetűek szemüvegének elkészítésére és értelmi sérüléssel élők számára szervezett programjaira fordítja, míg a Szent Vitus Alapítvány a Nagykőrösön autisták részére létrehozandó KRESZ parkba invesztálja.

Forrás: https://www.baon.hu/helyi-kozelet/2023/05/az-eletorom-mindannyiunke-cimmel-nyilik-jotekonysagi-kiallitas-kecskemeten

Borítókép: https://szentlaszlo-lions.hu

További cikkeink

Bán Mór: Hunyadi könyvbemutató a Városházán

Bán Mór Hunyadi sorozatának legújabb, tizenkettedik kötetét, az „Angyal a kapuk felett” című könyvet mutatták be a felújított kecskeméti Városháza programsorozatában 2023.