Már biztos a klubrekord

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Vasárnap véget ért az OTP Bank Liga 31. fordulója, és a Ferencváros elleni győzelemmel, illetve a riválisok eredményeinek tudatában eldőlt, hogy mindenképpen klubrekorddal zárjuk a 2022/2023-as idényt.

A KTE történetében eddig kettő ötödik hely számított klubrekordnak, érdekesség, hogy először éppen újoncként, 2009-ben végeztünk ebben a pozícióban. A másiknak is megvan a maga pikantériája 2012-ből, hiszen éppen Szabó István volt akkor is csapatunk vezetőedzője. A matematikát tekintve az már biztos, hogy ezt megjavítottuk, hiszen a negyedik pozíciónál hátrébb semmiképpen sem végezhetünk már. A cél azonban a dobogó megszerzése, ennek bebiztosításához egy pontra van még szükség, így riválisaink eredményeit sem kellene figyelnünk, ebben az esetben egyébként az ezüstérem is garantált. 

Az ezüstérem a magyar bajnokság történetében is új rekord lenne, hiszen újonc együttes még sosem zárt a második helyen. A hivatalos bajnokságokat tekintve csupán négy csapatnak sikerült korábban a dobogóra állnia: 1902-ben a 33 FC, 1903-ban az MTK, 1910-ben a Nemzeti SC, majd nagyon hosszú szünet után legutóbb a Haladás is bronzérmes lett 2009-ben, így a második hely mindenképpen kuriózum lenne.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Forrás: https://kecskemetite.hu/hirek/archivum/mar-biztos-a-klubrekord

További cikkeink

Bán Mór: Hunyadi könyvbemutató a Városházán

Bán Mór Hunyadi sorozatának legújabb, tizenkettedik kötetét, az „Angyal a kapuk felett” című könyvet mutatták be a felújított kecskeméti Városháza programsorozatában 2023.