Ismét Kecskemétre érkezett az interaktív kiállítás

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Harmadik alkalommal érkezett a HírösAgórába a Hangszert a kézbe kiállítás. Szerdáig minden korosztálynak lehetősége van kipróbálni a hét szekcióba rendezett, közel 140 hangszert. A cél, hogy a gyerekek megtalálják a számukra legmegfelelőbb hangszert és azzal barátságot kössenek.

Különleges hangulatú kiállítás vette kezdetét ma (kedden) a Hírös Agórában. A meghívott gyerekek azonnal ki is használták a lehetőséget és kézbe vették a hangszereket. A Hangfoglaló Program és a Hangszeresek Országos Szövetsége közös, Hangszert a kézbe címet viselő rendezvénye már harmadik alkalommal érkezett Kecskemétre, hogy játékosan mutassa be a hangszereket.

Barta Dóra, a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, mindig nagy örömmel fogadják a kiállítást, amely nagyon népszerű a gyerekcsoportok körében. – Láthatóan csodálatos eredményeket hoz – fogalmazott az igazgató.

A megnyitón Bajnai Zsolt, a program szervezője, Nemes Dóra, az M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskola igazgatóhelyettese, Cselőtei László, az NKA Hangfoglaló Program kollégiumának vezetője és Barta Dóra köszöntötte a résztvevőket. Mint elhangzott, lényeg hogy a gyerekek barátokat találjanak a hangszerekben, hiszen a zene önépítő és önkiteljesítő tevékenységet is végez. Hangsúlyozták, Magyarországon van az egyik legtöbb könnyűzenei formáció, azonban oktatásban nincs lehetőségük ezt tanulni a gyerekeknek.

– 2016-ban kezdtünk el azon gondolkozni, hogy a könnyűzenei oktatásnak, illetve az egész könnyűzenei támogatási rendszernek a 0. lépése hiányzik. Az, hogy felhívjuk a gyerekek és a kevésbé gyerekek figyelmét arra, hogy lehet a hangszereket kézbe venni, kipróbálni — mesélt a kezdetekről Bajnai Zsolt, a program alapítója.”

Hét szekcióban, közel 140 hangszer és eszköz található. A kiállítás sorozat 260-262. kiállítási napján fogadja az érdeklődőket. A programra nemcsak a fiatalokat, hanem az időseket is várják, mivel a zenével bármilyen korban érdemes foglalkozni.

Forrás: hiros.hu / Puskás Barbara

Fotó: Banczik Róbert

További cikkeink

Bán Mór: Hunyadi könyvbemutató a Városházán

Bán Mór Hunyadi sorozatának legújabb, tizenkettedik kötetét, az „Angyal a kapuk felett” című könyvet mutatták be a felújított kecskeméti Városháza programsorozatában 2023.