Nem lesz front felettünk

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Csütörtökön legfeljebb keleten, valamint estefelé az Északi-középhegységben találkozhatunk helyenként záporral, esetleg zivatarral. Napközben az északias szél többfelé megélénkülhet. A nappali maximumok 23 és 28 fok között alakulnak.

Csütörtökön a napos-gomolyfelhős idő mellett inkább csak helyenként keleten, valamint estefelé az Északi-középhegységben fordulhatnak elő záporok, kis eséllyel zivatarok. Az északias szél többfelé megélénkül – írja az Időkép.

HAJNALBAN 9–15, DÉLUTÁN 23–28 FOKOT MÉRHETÜNK.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat három vármegyére adott ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést zivatarok miatt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat

  • Békés,
  • Hajdú-Bihar
  • és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében.

Mint írták, csütörtökön a keleti határ menti vidékekre sodródhatnak be kelet felől zivatarok, melyekhez viharos széllökés és jégeső társulhat.

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint csütörtökön nem várható fronthatás, de a fokozottan érzékenyek körében enyhe migrén, koncentrálási problémák jelentkezhetnek. A magasabb páratartalom miatt egyeseknél nehézlégzés is előfordulhat, különösen az idősek és szívbetegek számára lehet megterhelő ez az időszak.

Országszerte sok lesz azonban a napsütés, ami jó hatással lesz a hangulatra, közérzetre. Érdemes tehát minél több időt tölteni a szabadban, azonban az UV-sugárzás 11 és 16 óra között ismét országszerte elérheti a nagyon erős fokozatot, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről!

Forrás: index.hu

Borítókép:  Rita Franca / NurPhoto / Getty Images

További cikkeink

Bán Mór: Hunyadi könyvbemutató a Városházán

Bán Mór Hunyadi sorozatának legújabb, tizenkettedik kötetét, az „Angyal a kapuk felett” című könyvet mutatták be a felújított kecskeméti Városháza programsorozatában 2023.