Sikátorban rabolták ki ismerősüket

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

A Kecskeméti Járási Ügyészség csoportosan elkövetett rablás miatt vádat emelt három férfival szemben, akik egy sikátorban hátulról rátámadtak hajléktalan ismerősükre és miután összerugdosták, elvették a hátizsákját.

A vádirat szerint a többszörösen büntetett férfiak – az ügy vádlottjai – 2022. október 27-én délben Kecskeméten, a távolsági buszpályaudvaron egy padon hajléktalan ismerősükkel – az ügy sértettjével – beszélgettek és közben italoztak. Amikor a sértett a szemben lévő épületegyüttes közötti sikátorhoz indult a három férfi utána eredt, hogy az értékeit megszerezze. Egyikük hátulról ütést mért a sértett fejére, majd a két társa ököllel tovább ütlegelte a megtámadott férfit, aki emiatt a földre került. Ott valamennyien tovább bántalmazták, fejbe rúgták és testszerte rugdosták. Végül egyikük magához vette a földön fekvő férfi hátán lévő hátizsákot, amiben apró használati tárgyai, valamint személyes okmányokkal teli pénztárca volt.

A kecskeméti nyomozók egy órán belül elfogták a rablóbanda mindhárom tagját, egyikük vállán a rabolt hátizsákot is megtalálták. Kiderült, hogy a sértett okmányaitól időközben megszabadultak.

Az elfogásuk óta letartóztatásban lévő férfiakat az ügyészség csoportosan elkövetett rablás bűntettével, valamint közokirattal visszaélés vétségével vádolja és ezért velük szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. Bűnösségükről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség

További cikkeink

Bán Mór: Hunyadi könyvbemutató a Városházán

Bán Mór Hunyadi sorozatának legújabb, tizenkettedik kötetét, az „Angyal a kapuk felett” című könyvet mutatták be a felújított kecskeméti Városháza programsorozatában 2023.