Életet mentett a Hírös Rescue Team – Megtalálták az eltűnt bácsit

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Élve találták meg a Hírös Rescue Team tagjai a május 25-én, hajnali 5 óra körül eltűnt bácsit. A 71 éves férfi az egyik kecskeméti idősek otthonából ment el és 5 órányi keresés után találtak rá.

A Hírös Rescue Team (HRT) május 25-én déltájban kapott jelzést a rendőrségtől, hogy baj van. Negyven perccel később a mentőcsapat tagjai már meg is érkeztek a szükséges felszereléssel és két keresőkutyával az idősek otthonához. A térfigyelő kamerákat visszanézték, beszéltek szemtanúkkal, az új információk alapján pedig egy lehetséges helyszínre mentek keresni az eltűnt bácsit. Azt is tudták, hogy A. Imre demens, zavart, nehezen mozog. Éppen ennek köszönhető, hogy nem kóborólt el messzebbre a férfi, vagyis sikerült őt épségben megtalálni.

Gyorsan megvizsgálták a bácsit, és mint kiderült, azon kívül, hogy elfáradt a több kilométeres sétában, szerencsére semmi baja sem lett. A HRT önkéntes kereső-kutatói visszavitték az idősek otthonába, addig ételt és italt is kapott. Így a csapat többi tagjára, a polgárőrökre és a rendőrségre nem volt szükség.

Mint kiderült, a hallucináló bácsi már napok óta mondogatta az otthonban, hogy határőr és Gyulára akar menni a szolgálati kutyákat rendbe rakni. Tegnap el is indult.

„Köszönjük a rendőrség gyors reakcióját, a lakosok és a csapattagok segítségét!” – írta a sikeres akció után a szervezet közösségi oldalán Trencsényi Péter, a Hírös Rescue Team alapító elnöke.

Forrás: hiros.hu

További cikkeink

Csepregi Gábor előadása a kecskeméti MCC-ben

Csepregi Gábor, az MCC Vezetőképző Akadémia tanácsadója tart előadást 2023. október 4-én, szerdán 17 órakor az MCC kecskeméti képzési központjának rendezvénytermében „Merj

Kecskeméti fiatalok a legjobbak között

A Bányai Júlia Gimnázium csapata ezüstérmet szerzett a világ legnagyobb kutatási és robotika versenyén Dániában. Igazán büszkék lehetünk, ugyanis a kecskeméti fiatalok