Ezüstérmes a Kecskemét!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

A szezon utolsó bajnoki mérkőzésén a Kisvárdát fogadta a Kecskemét a Széktói Stadionban. A találkozót Katona Bálint góljával a lila-fehérek 1-0-ra megnyerték, ezzel ezüstérmesként zárták a 2022/23-as bajnoki évadot!

A meccs első kapuralövésére húsz percet kellett várni, ekkor Banó-Szabó remek, jó huszonöt méteres szabadrúgása vágódott fölé. Egy perccel később a túloldalon Szpaszics lépett ki, ziccerénél Varga Bence óriásit védett, de már les is volt. Túl a játékrész első felén Horváth veszélyeztetett távolról, de lövése elkerülte a kaput. Fél óra elteltével hatalmas kecskeméti helyzet maradt ki, egy félpályáról felívelt szabadrúgást Nikitscher fejelt középre, ám a nagyszerűen berobbanó Belényesi közelről mellé kotorta a labdát. A félidő utolsó próbálkozását a 38. percben írhattuk fel, ekkor Mesanovic pattogós lövését fogta Varga.

Második felvonás első percében rögtön helyzet alakult ki kisvárdai oldalon, Szpaszics éles tekerése mellé szállt. Belül az utolsó fél órán az első cseréjét használta ki Szabó István, és ez tökéletes húzás volt, hiszen a 68. percben pályára lépő Katona Bálint góljával megszerzete a vezetést a KTE. Nikitscher lépett ki egy remek indítást követően, kiválóan tálalt a gólszerző elé, aki a jobb alsóba passzolt. Három minutummal később Szuhodovszki lőtt oldalhálót, sokan már bent látták ezt is. A 78. percben Mesanovic lövése volt csemege Vargának, majd a 85. percben Camaj ziccerben rálépett a labdára, elpuskázva ezzel a Kisvárda legnagyobb lehetőségét.

A Kecskemét ezzel a győzelemmel bebiztosította második helyet a tabellán!

Kecskeméti TE – Kisvárda Master Good 1–0 (0–0)

Kecskemét, 4457 néző, Vezette: Pintér Csaba (Vígh-Tarsonyi Gergő, Szécsényi István)

KTE: Varga B. – Nagy K., Szabó A., Belényesi (Hadaró 90.), Szalai G., Zeke – Nikitscher, Szuhodovszki (Meskhi 87.), Banó-Szabó – Horváth (Katona B. 66.), Tóth B. Vezetőedző: Szabó István

Kisvárda: Petkovics – Jovicic, Kovacic, Széles – Navrátil (Vida 84.), Melnyik, Lucas (Ilievski 78.), Alic – Makowski (Ötvös 79.) – Mesanovic, Szepaszics (Camaj 68.). Vezetőedző: Milos Kruscsics

Gólszerző: Katona B. (67.)

Sárga lapok: Szalai (56.), ill. Melnyik (10.), Lucas (20.)

Forrás: baon.hu

Fotó: facebook.com/kecskemetite

További cikkeink

Bán Mór: Hunyadi könyvbemutató a Városházán

Bán Mór Hunyadi sorozatának legújabb, tizenkettedik kötetét, az „Angyal a kapuk felett” című könyvet mutatták be a felújított kecskeméti Városháza programsorozatában 2023.