Szabadszedéses menzával várja a diákokat a megújult Kecskeméti Református Konviktus

2025. augusztus 25-től ismét várta vendégeit a Kecskeméti Református Egyházközség fenntartásában üzemelő Református Konviktus.

A nyári időszakban elvégzett állagmegóvási és felújítási munkálatok előkészítő tervezését, valamint a teljesítés műszaki felügyeleti tevékenységét Györgyi Károly és Kiss Attila mérnökök végezték. A jelentős mértékű felújítás és beruházás kivitelezői az Építő Simon Kft. és a Leon-Bau Kft. volt.

A Kecskeméti Református Egyházközség önerőből finanszírozott beruházása a főzőkonyha és a hozzá tartozó személyzeti helyiségek teljes, az éttermek részleges felújításával és funkció bővítésével valósult meg, és ehhez kapcsolódóan kialakításra és bevezetésre került az egyházközség intézményiben tanuló diákok szabadszedéses menzája.

Megvalósult a főzőkonyha teljes burkolat-, nyílászárócseréje, a szennyvízhálózat kiigazítása és korszerűsítése, valamint a tálaló tér berendezéseinek cseréje. Az elektromos hálózat kapacitás bővítésével javult a Konviktus működésbiztonsága, ami a folyamatos, zavartalan üzemeltetés mellett lehetőséget teremt a további energiahatékonysági fejlesztések tervezésére.

A beruházás mellett sor került fontos állagmegóvási és felújítási munkák elvégzésére, így az épület falainak vízszigetelésére, valamint az étterem tetőszigetelését követően megtörtént az épület tetőcseréje. Kialakításra került egy a közösségi terektől lehatárolt 28 fő befogadására alkalmas rendezvényterem is, amely alkalmas ünnepi alkalmak megtartására, konferenciák és rendezvények befogadására.

Az intézményeink és a szülők részéről mutatkozó igényeket figyelembevéve a nagyberuházással megteremtettük a feltételeit a szabadszedéses diákétkeztetésnek is – emelte ki Hraska Zoltán a Református Konviktus vezetője. – A szabadszedéses menza bevezetése a kezdetektől igazolja a tervezéskor megfogalmazott elvárásainkat. Étkező diákjaink jól fogadták, szívesen élnek a szabadszedés lehetőségével. Közvetlenebb lett a konviktusi munkatársak és a gyerekek kapcsolata, és ezt kölcsönösen előnyösnek látom. A gyerekek aktívabbak igényeik megfogalmazásában, a konyha részéről pedig Tóth Tamás konyhavezető szakács kollégám vezetésével azon vagyunk, hogy minél több az étellel, az alapanyagokkal és az étkezéssel kapcsolatos ismeretet adjunk át nekik. A szabadszedéses étkeztetésre történő átállás a termelődő ételhulladék látványos csökkenését hozta.

A megújult Konviktus ünnepélyes átadására a közeljövőben kerül sor.

Forrás: keol.hu

Kecskeméti Református Konviktus, menza

szerkeszto

Oszd meg másokkal is!
BácsHír