Belföld | Kék hírek

Közlekedésrendészeti hírek Bács-Kiskun vármegyéből

Bács-Kiskun vármegye közútjain egy hét alatt 53 olyan baleset történt, amely rendőri intézkedést igényelt. Az egyenruhások 27 olyan autóst igazoltattak, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak.

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2156-an lépték át. A szabálytalankodóknak legalább 39.000 forint közigazgatási bírságot kell fizetniük, ám lesz olyan, aki ettől magasabb összegű büntetésre számíthat. Ilyen az a három autós is, akik belterületen lépték át a megengedett sebességhatárt. A szabálytalan sofőrök Miskén, Pirtón és Jánoshalmán az 50 km/h helyett 96,97 és 102 km/h-val hajtottak. Ilyen mértékű sebességtúllépésnél a féktávolság már olyan mértékben megnő, hogy egy veszélyes közlekedési helyzetet szinte lehetetlen észrevenni és arra megfelelő időben reagálni.

A nyári hónapokban, a tanítási szünet kezdetével jelentősen megnövekszik a gyermekek veszélyeztetettsége a közúti közlekedés tekintetében is.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság arra kéri a közlekedőket, hogy a nyári időszakban különösen ügyeljenek a gyermekekre, akár az úton, vagy annak közelében gyalogosan, vagy kerékpárral jelennek meg. 

Számítsanak arra, hogy a gyermekek közlekedése gyakran kiszámíthatatlan, sokszor nincs veszélyérzetük, és teljesen másként látják a világot, időnként kalandot keresve minden észlelt dologban.

A gyermekek koruknál és tapasztalatlanságuknál fogva a legveszélyeztetettebb és legsérülékenyebb képviselői a közlekedésnek.

 … hogy mindenki hazaérjen!

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság!

Forrás: police.hu

baleset, ittas vezetés, közlekedésrendészeti hírek

szerkeszto

Oszd meg másokkal is!
BácsHír