Kecskemét

Bűnügy | Kék hírek

Elgázolta és az út szélén hagyta a biciklist, ráadásul jogsija sem volt

A Kecskeméti Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztása miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki miután nem adott elsőbbséget és elgázolt egy kerékpárost, a sérült férfit hátrahagyva elhajtott.

A vád szerint a kecskeméti férfi – az ügy vádlottja – 2023. augusztus 25-én korareggel szürkületi látási és derült időjárási viszonyok közepette közlekedett személygépkocsijával Kecskemét lakott területén. Haladása során egy útkereszteződésben úgy kanyarodott balra, hogy nem adott elsőbbséget a szemből érkező és egyenesen továbbhaladni szándékozó, szabályosan közlekedő kerékpárosnak, az ügy sértettjének. Emiatt összeütköztek és a sértett az úttestre esett.

A balesetet okozó sofőr azonban – bár észlelte az ütközést és a járműve is megrongálódott – nem állt és megtovábbhajtott a helyszínről anélkül, hogy segítséget nyújtott volna az úton fekvő, sérült férfinak. A kecskeméti nyomozók néhány órán belül azonosították a sofőrt, akiről kiderült, hogy sosem szerzett jogosítványt.

A baleset következtében a kerékpáros testszerte zúzódásos és horzsolásos sérüléseket szenvedett, amelyek nyolc napon belül gyógyulnak.

Az ügyészség az autóst a segítségnyújtás elmulasztásának súlyosabban minősülő – a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett – bűntettével vádolja és ezért vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés, valamint járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozza. Bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

bűnügy, Kecskeméti Járási Ügyészség

szerkeszto

Oszd meg másokkal is!
BácsHír