Kecskemét

Kék hírek | Színes

Így közlekedtek ti – Lezárult a rendőrség rajzpályázata

Ma tartották az eredményhirdetését a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága gyermekrajz-pályázatának, amelyet „Így közlekedtek ti!” címmel hirdettek meg. A pályaművek a kecskeméti Katona József Megyei Könyvtárban láthatók június 20-áig.

Lezárult a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottság „Így közlekedtek ti!” című gyermekrajz pályázata, az eredményhirdetést és egyben díjátadót ma délután tartották meg a Katona József Könyvtárban.

A rajzpályázatot három kategóriában hirdették meg Bács-Kiskun vármegyében, az óvodásoknak: 3-6 éves korig, alsó tagozatosoknak: 7-10 éves korig és felső tagozatos általános iskolásoknak: 11-15 éves tanulók részére. A rajzoknak a biztonságos, szabályos közlekedést kellett bemutatnia, fókuszban a kerékpáros- és gyalogos közlekedéssel. – 2024-ben a rendőrség a gyalogosok és kerékpárosok közlekedésbiztonsági helyzetének javítását tűzte ki célul, ezért lett a rajzpályázat is erre meghirdetve— hangsúlyozta dr. Fekecsné Szendrődi Roberta törzsőrmester, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának munkatársa.

Összesen 108 rajzot állítottak ki, köztük az első három díjazottal mindhárom kategóriából. Mindhárom kategóriában az első három helyezettet díjazták utalvánnyal és közlekedésbiztonsággal kapcsolatos ajándékokkal. A szebbnél szebb alkotások a Katona József Könyvtárban tekinthetők meg június közepéig.

– Fontosnak gondoljuk, hogy a tehetséges gyerekek minél több bemutatkozási lehetőséget kapjana, akár szóban, akár írásban, akár a vizuális kultúra területén. Ezért is örültünk, hogy évről-évre itt mutathatjuk be a gyerekrajz pályázat alkotásait. Azt is nagyon komolyan gondoljuk, hogy ha 1-1 fontos témáról a gyerekek minél több forrásból kapnak információt, annál nagyobb esély van arra, hogy maradandó tudást szerezzenek — mondta Koleszár Márta, a Katona József Megyei Könyvtár osztályvezetője.

Ezek a rajzok a felnőtteknek is fontos üzenetet hordoznak, hiszen a gyerekek mintakövetőek, ezért nekünk is arra kell törekednünk, hogy jó példát mutassunk a gyerekeknek a közlekedésben éppúgy, mint a mindennapokban – tette hozzá Koleszár Márta.

Forrás: hiros.hu/ Vajas Gabriella

közlekedés, rajzpályázat, rendőrség

szerkeszto

Oszd meg másokkal is!
BácsHír