Észak-Bács

Kék hírek

Kihasználta jóhiszeműségét, majd meglopta

Idős ismerősétől csalt ki közel egymillió forintot egy 36 éves szabadszállási férfi, aki kezdetben csak kölcsönkért, később pedig már „kiszolgálta magát” a sértett számlájáról.

A sértett lányának tűnt fel, hogy édesapja bankszámlájáról pár hónap alatt több százezer forintnak nyoma veszett. A nő úgy sejtette, hogy valaki kihasználta édesapja korát, és kicsalta a számlájáról hiányzó összeget, ezért feljelentést tett a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányságon tavaly márciusban.

A rendőrök csalás miatt kezdtek nyomozni. A gyanú a sértett egyik ismerősére terelődött, akiről kiderült, hogy több alkalommal látták a bankban az időssel. A csaló többször kölcsönkért a 77 éves férfitól, egyik alkalommal ajándékra a gyerekeinek, máskor pedig édesanyja kocsivásárlásához kellett a pénz, de azt egyszer sem adta vissza. Egy idő után pedig úgy döntött, kéregetés helyett inkább „kiszolgálja magát”, ellopta az idős bankkártyáját, amiről több mint egy tucatszor indított tranzakciót. A sértett a bankkártya mellett tárolta a PIN-kódot is, amihez szintén hozzájutott az elkövető. Mire ez a sértett családjának feltűnt, közel egymillió forint hiányzott.

A nyomozók a bejelentést követő pár órán belül elfogták és őrizetbe vették a 36 éves férfit. Az egyébként büntetett előéletű gyanúsított a kihallgatásán beismerő vallomást tett, a nyomozók pedig kezdeményezték a letartóztatását. A kunszentmiklósi rendőrök a napokban befejezték az ügy vizsgálatát, és az iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az ügyészségnek.

Kérjük, hogy fogadja meg a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság tanácsait:

  • A bankkártyát és a PIN-kódot ne tárolja egy helyen! Ne írja rá a bankkártyára a kódot!
  • Ha a kártyát használja, ügyeljen arra, hogy senki ne láthassa a PIN-kód beütését!
  • Ha elvesztette vagy ellopták a kártyát, azonnal tiltsa le azt!

Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság, meglopta, Szabadszállás

szerkeszto

Oszd meg másokkal is!
BácsHír