Kecskemét

Közélet | Portré

Országos szakmai szervezet alelnökévé választották Horváth Attilát

A hazai távhőszolgáltató szektor szereplőit összefogó Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szervezetének (MaTáSzSz) alelnökévé választották Horváth Attilát, a TERMOSTAR Kft. ügyvezető igazgatóját. A szervezethez tartozó tagvállalatok több mint 2.500.000 ember hőellátásáról gondoskodnak országszerte.

Horváth Attila 2008 óta irányítja ügyvezető igazgatóként a kecskeméti távhőszolgáltató munkáját. Vezetésével a vállalat végrehajtotta eddigi történetének legnagyobb fejlesztését. Ennek eredményeként a 2023-2024-es fűtési szezonban földgáz helyett jelentős részben megújuló energiaforrás hasznosításával került előállításra a távhőhöz szükséges energia, ami tovább erősítette a fogyasztók ellátásbiztonságát.

A fejlesztés keretében biomassza fűtőmű épült Kecskemét déli iparterületén, és több mint 6 km hosszú korszerű, energiatakarékos gerincvezetékkel bővült a távhőhálózat. A korszerű technológiának és az új fűtőmű stabil működésének köszönhetően az immár végéhez közeledő idei fűtési szezonban minden kecskeméti távhős ingatlanba eljutott a megújuló energiaforrással termelt hő.

Horváth Attilát 2023-ban Az év managerének választotta a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Forrás

Horváth Attila, MaTáSzSz, TERMOSTAR Kft.

szerkeszto

Oszd meg másokkal is!
BácsHír