Kecskemét

Sport

Kecskeméti TE: eseménydús meccset játszottunk a Ruch ellen

Negyedik edzőmeccsét játszotta Belekben az NB I-es KTE. kedden a lengyel élvonalbeli Ruch Chorzow volt az ellenfél. A csapat helyzetkihasználása ezúttal nem volt kellően pontos, így végül döntetlent hozott az összecsapás.

Szabó István a két fiatal, Hatvani Dániel és Szamosi Csanád mellett ezúttal Matheus Leoni és Lukács Dániel játékára nem számított elővigyázatosságból. Mindkét játékos külön munkát végzett még hétfőn kisebb sérülés miatt, így nem kerültek meccskeretbe.

Az első félidőt nem kezdtük jól, a lengyelek járatták a labdát, amiből meddő mezőnyfölényt alakítottak ki. A 12. percben középpályán eladott labdából indult el a Ruch, az akció végén Kozak cselezett jobbról befelé, majd ballal a hosszú felsőbe tekert 16 méterről (1-0). A gól után fokozatosan javult fel játékunk, a 18. percben aztán Pálinkás harcolt ki büntetőt. Horváth állt szokás szerint a labda mögé, de Stipica kitalálta gondolatát, így hárított. A folytatásban sem vettünk vissza, Banó-Szabó első lövését még fogta Stipica a 26. percben, de három minutummal később már bravúrt kellett bemutatnia, amikor Zeke lapos beadása után lőhetett középpályásunk. Mivel ekkor már inkább védekezésre kellett berendezkednie a lengyeleknek, a 32. percben egy kontrát is vezethettek, Kozak fejezte be megint lövéssel az akciót, de Varga szépen hárított.

Szünetben szinte teljes sorcsere következett mindkét oldalon, de a játék képe nem változott. Sorjáztak a kecskeméti helyzetek, két perc elteltével Helmich lőtt a jobb felső fölé, majd az 50. percben Szendrei hozta tiszta ziccerbe Kovácsot, aki azonban a kapusba lőtt. A 60. percben Meszhi egy jó átvétel után a bal felsőt vette célba, de a lécről fölé pattant lövése. A 66. percben góllá érett a nagy fölény, Szendrei volt erőszakos, majd 16 méterről nagy gólt lőtt a bal pipába (1-1). A lengyelek ugyan kevés veszélyt jelentettek a kapunkra, de aztán két perc alatt kétszer is bravúr kellett Kersáktól, előbb egy veszélyes tekerést tolt ki a léc alól, majd egy fejest ütött ki bravúrral rögtön a szöglet után. A hajrában még mindkét csapat előtt adódott sansz, de Helmich zsinóron húzott kapáslövését kitolta a lengyel portás, így maradt az 1-1.

Ruch Chorzow (lengyel I. osztály) – Kecskeméti TE 1-1 (1-0)

Felkészülési mérkőzés, Belek.

KTE (1. félidő): Varga B. – Májer, Szabó A., Belényesi, Katona L., Zeke – Vágó, Zsótér, Banó-Szabó, Horváth K. – Pálinkás.

KTE (2. félidő): – Kersák – Nagy O., Szűcs K., Polyák, Iyinbor, Zeke (Artner 70.) – Derekas, Helmich, Kovács K., Meszhi – Szendrei. Vezetőedző: Szabó István

Gól: Kozak (12.) ill. Szendrei (66.)

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

felkészülés, Kecskeméti TE, Ruch Chorzow, Szabó István, vezer

n3tg0d

Oszd meg másokkal is!
BácsHír