Színes

Kecskemétre jön az OTDK, az egyetemisták legfontosabb tudományos versenye!

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács Közgazdasági Szakmai Bizottsága miskolci ülésén döntöttek arról, hogy a Neumann János Egyetem szervezheti meg a 2027. évi OTDK közgazdasági szekcióját.

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács Közgazdasági Szakmai Bizottsága Miskolcon ülésezett 2024. június 11-én. Döntöttek a 2027. évi Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) közgazdasági szekciójának megrendezéséről is. A Neumann János Egyetem és a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara tartott pályázati prezentációt, amelynek eredményeképpen a bizottság szavazatai alapján a kecskeméti intézmény szervezheti (2025, Miskolc után) a kétévente sorra kerülő szakmai programot.

Az OTDK a hazai és határon túli egyetemi hallgatók legmagasabb szintű tudományos versenye, a közgazdasági szekció körülbelül 600 versenyzőt és további 5-600 vendéget mozgat minden alkalommal. A rendezés jogának elnyerésével a kecskeméti egyetem a GTK megalapításának kerek 10.
évfordulóján, 2027-ben a legrangosabb hazai szakmai programot szervezheti meg Kecskeméten a gazdász képzésben.

Ez hatalmas lépés a közgazdászképzésünk fejlődésében és jelentősen hozzájárul elismertségünk további növeléséhez – írta közleményében a Neumann János Egyetem.

Forrás: hiros.hu

Kecskemét, OTDK, tudomány

szerkeszto

Oszd meg másokkal is!
BácsHír