Bűnügy | Kék hírek | Kiskunfélegyháza

Rákiabált a rollerező gyerekekre, majd megtámadta a gyerekekért kiálló apát

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt vádat emelt egy férfival szemben. A vádlott a háza előtt, egy fémrúddal megütötte a sértettet, aki azért csengetett be hozzá, hogy számon kérje rajta, amiért korábban indulatosan rászólt a háza előtt rollerező gyerekeire.

A vádirat szerint a sértett 2023. augusztus 16. napján azért csengetett be a vádlott kiskunfélegyházi otthonába, hogy felelősségre vonja a férfit azért, mert korábban indulatosan szólt rá a sértett gyerekeire, akik a háza előtt rollereztek. A vita hevében az elkövető bement a házba, magához vett egy kb.54 cm hosszú, 2 cm széles tömör fémrudat, majd azzal az utcán várakozó férfi feje irányába ütött. A sértett védekezésképpen felemelte az egyik kezét, így a vádlott azt találta el.

Az ütés következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett, valamint a karórája összetört.

Az elkövető kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkoztatást vagy riadalmat keltsen.

A vádlott korábban már állt bíróság előtt, a vád tárgyává tett cselekményét próbára bocsátás hatálya alatt követte el.

Az ügyészség a férfit garázdaság vétségével és könnyű testi sértés vétségével vádolja és ezért vele szemben – a próbára bocsátás megszüntetése mellett – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozza.

A vádlott bűnösségéről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.

Fotó: Markus Spiske, pexels.com

Forrás

kék hír, Kiskunfélegyháza, támadás

szerkeszto

Oszd meg másokkal is!
BácsHír