Kecskemét

Portré

Új elnök vezeti a BÁCSVÍZ KVSC-t

A BÁCSVÍZ Kecskeméti Vízmű SC május 29-én tartotta éves közgyűlését. A rendezvény kiemelt napirendi pontja az új elnök megválasztása volt, miután Aczél Péter, a klub eddigi vezetője korábban bejelentette: 2024. május végéig vállalja megbízatását. Az egyesület tagsága egyhangú szavazással Temesvári Pétert, a névadó szponzor BÁCSVÍZ Zrt. Fejlesztési és térinformatikai osztályvezetőjét választotta elnökké.

A 2023. évről szóló beszámoló és az idei költségvetés jóváhagyását követően tárgyalta a közgyűlés az új elnök megválasztásáról szóló napirendi pontot. Az 1984-ben alapított szervezet tagsága négy évre Temesvári Péternek szavazott bizalmat az egyesület vezetésére.

Temesvári Péter elmondta: több, mint két évtizede dolgozom a BÁCSVÍZ Zrt.-nél, a munkámat hivatásomnak is tekintem egyben. Hatalmas megtiszteltetés olyan kiváló elnökök – mint Szigeti Tibor és Aczél Péter – után átvenni ennek a patinás Egyesületnek a vezetését. Büszkeséggel tölt el, hogy egy olyan Vállalat képviselőjeként vállalhatom el ezt a munkát, mely szívén viseli a város sportéletét. Mindezért köszönet illeti a BÁCSVÍZ korábbi és jelenlegi vezetését egyaránt. A sport iránti érdeklődésem végig kísérte eddigi életemet, az úszás – mely hazánk egyik legsikeresebb olimpiai sportága – pedig különösen fontos a magamfajta, „vízműves” szívvel megáldott embernek. Célomnak tekintem, hogy az eddigi jó működési modellt megőrizve, menedzser szemlélettel tudjam tovább fejleszteni az Egyesületet, mely méltó képviselője a névadó és főszponzor BÁCSVÍZ Zrt.-nek, valamint Kecskemét városának. A gyermekek szervezett, profi edzők által irányított sportolási lehetőségének biztosítása – sportágtól függetlenül – igazán nemes feladat, melynek támogatására igyekszem a KVSC mellé még több támogatót felsorakoztatni. Külön köszönetemet szeretném kifejezni Aczél Péter leköszönő elnöknek, aki egy rendezett anyagi és szakmai körülményekkel rendelkező Egyesületet ad át számomra.

A leköszönő Aczél Pétert 2017. november 29-én választották a BÁCSVÍZ KVSC elnökévé, mint a névadó szponzor akkori menedzsmentjének tagját:

A sport végig kísérte az életemet, utánpótlás korosztályban ifjúsági magyar válogatott labdarúgó voltam, és a focit később, munka mellett is űztem, előbb igazolt játékosként nagypályán, majd hobbi szinten kispályán. A sporthoz való kötődés is szerepet játszott abban, hogy 2017-ben elvállaltam az Egyesület vezetését, miután a korábbi elnök lemondott tisztségéről. Egy olyan szervezetet vettem át, amely alapvetően stabilan működött, ugyanakkor új elnöksége volt és e miatt bizonyos szempontból újjá kellett építeni. Örömmel és büszkén mondhatom, hogy az eltelt hat és fél év alatt a kezdetben törékenynek tűnő területeken is sikerült a konszolidáció. Legfontosabb, hogy az Egyesület sportszakmai téren kiemelkedően sikeres éveket tudhat maga mögött, mind az úszó-, mind a búvárúszó, mind a szeniorúszó szakosztály vonatkozásában. Ezek az eredmények nemzetközi és országos szinten is megjelentek, úgy a felnőtt, mint az utánpótlás korosztályokban. Sportdiplomácia terén is előre tudtunk lépni, hiszen a Magyar Szeniorúszó Szövetség elnökségébe tagot delegálunk, míg az úszószakosztályunk vezetője egyben a Magyar Úszó Szövetség Dél-Alföldi régiójának vezetőedzője is. A Kecskeméti Juniorsport Nonprofit Kft. keretein belül működő Kecskeméti Sportiskolával olyan felmenő rendszert üzemeltetünk, amely úszás sportágban országos szinten egyedülálló.

A sportszakmai sikereken túl kiemelendő, hogy az Egyesület versenyzői az ország egyik legkorszerűbb uszodájában sportolhatnak, amelyért köszönetemet fejezem ki mind Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának, mind a létesítményt üzemeltető Hírös Sport Nonprofit Kft.-nek. A korrekt partneri együttműködés jegyében adni is igyekeztünk: a sportszakmai sikereken túl – amelyek városunk hírnevét is öregbítik – számos országos, valamint nemzetközi verseny rendezését hoztuk Kecskemétre, továbbá a magyar államtól százmillió forintot meghaladó összegben nyertünk vissza nem térítendő beruházási támogatást a Kecskeméti Fürdő korszerűsítésére.
Miután a névadó szponzor BÁCSVÍZ Zrt.-nél 2024. elején kezdeményeztem a munkaviszonyom megszüntetését, úgy láttam helyesnek, ha az Egyesület vezetéséről is lemondok. Örömmel nyugtázom, hogy Temesvári Péter személyében jó kezekbe kerül a BÁCSVÍZ KVSC, neki és az egyesületnek is sok sikert kívánok.

Forrás

BÁCSVÍZ KVSC, elnök, vízmű

szerkeszto

Oszd meg másokkal is!
BácsHír