Kecskemét

Egyéb | Kiskunfélegyháza

Új eszközök segítik a gyógyítást a félegyházi városi kórházban

A kiskunfélegyházi önkormányzat 19 millió forint értékű adománnyal támogatta a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Kiskunfélegyházi Telephely Járóbeteg szakrendelésének kardiológiai és gasztroenterológiai ambulanciáját – olvasható a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház közösségi oldalán.

A közleményből az kiderül, hogy a gasztroenterológiai szakrendelés egy közel kilencmillió forintos, modern videokolonoszkópiás eszközzel gazdagodott, melyet vastagbéltükrözés során használnak a szakemberek. A kolonoszkópia avagy vastagbéltükrözés a bélbetegségek kivizsgálására vagy diagnosztizálására alkalmazott vizsgálat. A vizsgálat során lehetőség van szövettani mintavételre, illetve az esetleges polipok eltávolítására is.

Az önkormányzat támogatásából a telephely kardiológiai szakrendelése számára egy 10 millió forint értékű szívultrahang gépet vásároltak, mely szintén nagy segítség az ambulancia életében. A szívultrahang vizsgálat egy non-invazív kardiológiai vizsgálat, mely rendkívül fontos a diagnózis felállításában. Alapvizsgálat, mellyel a szív pumpáló és vérbefogadó működését, izomzatának vastagságát és összehúzódó-képességét vizsgálják. Emellett képet kapnak a billentyűk állapotáról és működéséről, valamint a szív- és tüdő kapcsolatáról a keringés tekintetében. Szívultrahanggal tetten érhetők jelentős vérellátási problémák (pl. lezajlott szívinfarktus), billentyű-zavarok, a szív kitágulásával és legyengülésével járó állapotok – olvasható a közösségi oldalon.

Fotók: Dr. Körtvélyessy András, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Kiskunfélegyházi Telephely telephelyvezető főorvosa, Pappné Szabó Szilvia a Gasztroenterológiai Szakrendelés szakasszisztense és Dr. Szabó Edina belgyógyász, kardiológus szakorvos látható az adományba kapott eszközökkel. Forrás: Facebook

Kiskunfélegyháza, kolonoszkópia, kórház

szerkeszto

Oszd meg másokkal is!
BácsHír